Skip links

Vinyl vloer kopen

Verend, stil en zacht is een vloer van vinyl in je huis. Vinyl wordt al jarenlang verkocht, maar de kwaliteit is enorm verbetert. Je hebt keuze uit vele kleuren en dessins, zodat je van je vloer een ware eye-catcher kunt maken. Kom gerust eens een kijkje nemen bij het vinyl bij ons in de winkel in de regio Ten Boer, Bedum en Loppersum. We helpen je graag verder door het advies van onze vakmensen.

Neem contact op

Voordelen van een vinyl vloer

De voordelen van vinyl op een rij

Vinyl is relatief goedkoop, duurzaam, zacht en warm aan de voeten, supergemakkelijk in onderhoud en vochtbestendig (dus geschikt voor keuken en badkamer). Deze vloerbedekking is leverbaar in diverse structuren en dessins zoals geweven structuren en natuurgetrouwe houtprints.

Mits verlijmd op de ondervloer vermindert vinyl contactgeluiden aanzienlijk, erg handig als je kinderen hebt of in een appartement woont.

Vinyl versus laminaat en linoleum

De uitstraling van vinyl is nagenoeg gelijk aan laminaat met als voordeel de demping van het geluid.

In vergelijking met linoleum moet worden gezegd dat een vinylvloer het maximaal twintig jaar volhoudt, terwijl een linoleumvloer gemakkelijk 25 tot 30 jaar blijft liggen.

Daar staat dan wel weer tegenover dat vinyl gemiddeld veel goedkoper is dan linoleum.

Vinyl in kantoren en scholen

Bij de keuze van vinyl in het bedrijfsleven wordt rekening gehouden met de brand- en kwaliteitsnormen.

Wanneer je kiest voor vinyl op banen, kunnen wij na het leggen de naden aflassen en langs de randen afkitten.

Slagter Wonen adviseert altijd om de basisvloer te egaliseren. Wil je meer informatie over vinyl? Maak een afspraak of kom gerust langs in de showroom van Slagter Wonen in Ten Boer. We vertellen je graag meer.

Novilon in regio Groningen

Novilon is een merknaam van Forbo en zowel in kamerbreed vinyl als in PVC-stroken en tegels te verkrijgen.
Een Novilonvloer heeft een Diamond Seal, een laag die beschermt tegen krassen en slijtage en zorgt voor een matte en natuurlijke uitstraling. Hiermee onderscheidt een Novilonvloer zich van andere vinylvloeren.
Of je nu houdt van een robuuste en wat doorleefde uitstraling, van elegantie en verfijning, van strak en eigentijds of van speels en eigenzinnig: de Novilon PVC-strokencollectie van VT Wonen heeft het allemaal!